tisdag 28 februari 2012

Att det kan vända så snabbt

Idag hade jag ben på schemat. Jag var inte ett dugg peppad på att köra ben. Tänkte till och med ta en extra dag med cardio bara för att slippa köra ben och då mina vänner är man INTE peppad på ben.
Men jag drog till gymmet iaf fast besluten om att köra ben och inget annat. Hur jag än vänder och vrider på det så måste ju benpasset komma förr eller senare hur som helst.
Värmde upp på cykeln och kände hur spagettibenen inte alls var redo för ben. Värmde upp två låtar. Det sista jag sa hemma innan jag åkte var att jag inte tänkte köra utfall idag för det är så jävla jobbigt.
Gick fram till Smithen, fortfarande med en bläkänsla. Tog fram nackskyddet och velade fram och tillbaka om jag skulle köra utfall eller inte. Bestämde mig tillslut för att köra utfall, ska det ändå köras ben så kan jag ju göra det ordentligt iaf. Och när jag började på första repsen så kände jag mig bara urstark.
Hur kan det komma sig egentligen?
Jag la på vikter och bara matade explosivt, körde tyngre utfall än jag gjort nångång efter förlossningen. Fortsatte i samma takt med benböj, liggande baksida, bäckenlyft och droppset på benspark.

Sjukt härlig känsla. Men är fortfarande helt förvånad hur det kunde kännas så bra när det kändes som jag inte skulle orka nånting när jag värmde upp.

Detta bevisar ju bara att det bara är att pallra sig till gymmet oavsett hur man känner sig :)

vägen tillbaka - 5 veckor

Nu har det gått fem veckor och det känns riktigt bra i kroppen. Jag tycker att jag ser lite smalare ut i ansiktet. Och faktiskt även magen ser lite smalare ut.
Får hör lite då och då att jag ser smalare ut och sånt är ju alltid kul att få höra.
Testade ett par jeans som suttit alldeles för tajt och dem satt riktigt bra nu. Synd bara att de är så jävla omoderna att det ändå bara skulle se b ut att ha dem på sig. Haha.

Kroppen är inte min kompis just nu, men som en vän sa till mig "du vet att du är på rätt väg när kroppen börjar motarbeta dig". Jag biter ihop och kör på helt enkelt. Jag SKA i mål, kosta vad det kosta vill.

Veckans träning: Har ju missat en vecka så det blir två veckor på en gång nu

Fredag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Lördag: Powerwalk
Söndag: Vila
Måndag: Powerwalk

Tisdag: Powerwalk och ben
Onsdag: Vila
Torsdag: Powerwalk
Fredag: Powerwalk och rygg
Lördag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Söndag: Powerwalk och ben
Måndag: Powerwalk och rygg

Tisdag: Powerwalk 1,2 mil
Onsdag: Powerwalk, spinning och axlar, bröst, tc
Torsdag: Powerwalk 1 mil och rygg
Fredag: Ben
Lördag: 45 spinning och vader
Söndag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Måndag: Powerwalk och 50 min spinning

Endast två "hela" vilodagar på över två veckor. Fan vad bra jobbat!!


Nuvarande vikt: 86,9 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 15,1 kg

Kvar till slutmål: 16,9 kg

söndag 26 februari 2012

Jag är inte bitter

Jag bara lägger till öroninfektion och evighetsmens på min lilla lista nu. Tjohooo!

Skrev ju här om natten att jag hade brutalt ont i örat och skulle till läkaren på morgonen. Jag var där. Läkaren var dum i huvudet för övrigt, men pallar inte ens skriva mer om det. Men han konstaterade att det är en infektion i örat. Penicillin 5 dagar, jo jag tackar.
Smärtan har redan gått över men locket är kvar. Det är brutalt frustrerande att ha ett ständigt lock för örat. Och varje gång jag snyter mig så låter det som en slagborr där inne. Helt sjukt!
Hoppas verkligen det släpper snart, hör ju illa i vanliga fall. Nu är jag halvdöv.

Händerna är fortfarande skit. Jag har två hårda skenor nu. Men de är fruktansvärt jobbiga att ha på samtidigt, så jag pallar inte ha dem hela tiden. Vilket resulterar i att jag får mer ont. Pest eller kolera? Hmm...

Sen var det det här med kopparspiralen jag satte in för dryga månaden sen. Jag visste innan att den kan skapa lite oreda på mensen. LITE???!!!
Jag har haft mens sen förra torsdagen. Och nu blöder det mer än någonsin tidigare. Ursäkta om jag har några känsliga läsare, men ja. Antingen får ni sluta läsa eller så "bit ihop".
Mens i 1,5 vecka är inte ok och det är inte ens på väg att avta heller. Plus att jag hade en mellanblödning för typ 2 veckor sen också.
Jag ger den här spiralen två mensperioder till, blir det ingen förbättring så åker den ut. Frågan är ju bara vad jag ska ha för skydd då? Jag vill verkligen inte bli gravid igen nu.

Dessa lite småjobbiga situationer, örat, händerna och en evighetsmens, gör att mitt humör tryter. Jag är så otroligt trött på att ha ont. Har haft detta skit med händera i flera månader nu. Det är fruktansvärt påfrestande att gå och ha ont. Sen då lägga till ett lock för örat som inte släpper.

Kan det inte bara ge sig snart? Snälla!!

torsdag 23 februari 2012

KockNina



Nu är det dags för ett recept igen...
Vi gjorde en tzatziki här om dagen och blev helt tokiga i den. Ikväll duttade vi till och med i lite tzatziki i tacosen.
Och det bästa av allt är ju att den är NYTTIG.

500g kesella eller kvarg
1 gurka
3 vitlöksklyftor
1 lime
olivolja
salt

Jag rev gurkan på ett rivjärn och lät vattnet vara kvar i burken. Annars brukar man ju låta gurkan rinna av lite, men eftersom kesellan är lite tjockare så blev det perfekt med vattnig gurka.
Blanda gurkan och kesellan.
Pressa vitlöken och blanda i.
Pressa limen och ha i saften i röran.
Lite lagom med olivolja och smaka av med saltet.

Bon apetit!

Vår i luften

Kan det äntligen vara dags för vår? Tänk vad underbart det vore. Idag hade jag 12,9 grader på balkongen, helt underbart!
Var så sjukt trött i morse, ville bara ligga kvar under täcket. Ingen promenad, ingen träning. Bara ligga under täcket heeeela dan.
Men har ju en liten trollunge som gör detta omöjligt. Tog en titt mellan persiennerna när jag skulle göra mat åt henne och bländades av denna underbara sol. Bestämde mig direkt för att ta en riktigt långpromenad och hälsa på Damir på jobbet. För andra gången denna vecka. Det är en promenad på 5 km enkel väg, så 1 mil för att ta sig hem också.

Jag njöt!
Solen värmde så underbart, i stort sett all snöslask var borta från gångbanorna. Sprang lite intervaller på vägen dit och på vägen hem tog jag det lugnare.

Egentligen skulle jag träna ben ikväll, men efter en mils promenad så var dem rätt möra. Så det fick bli rygg istället så tar jag nog benen imorn. Om jag inte vilar imorn. Har inte bestämt mig än. Har inte haft en vilodag sen förra onsdagen.

Efter min promenad såg min tröja ut så här.....



Damir sa idag att "det hänger fan kläder överallt i vårat hem". Promenadtshirt, promenadtröja, promenadbh, promenadbyxor, gymlinne, gymtröja, gymbh och gymbyxor. Och av gymbyxorna hänger det flera stycken, har löparbyxor när jag kör ben och spinning och andra gymbyxor när jag tränar överkroppen. Och sen har vi ju hans kläder också. Haha, så ja, det hänger kläder överallt här hemma.

Imorn är det fredag och vi vet ju vad det innebär... VÄGNING.Har kissat 5 gånger ikväll så jag tror (läs hoppas) att det är kroppen som gör sig av med vätska som den lagt på sig nu under mensen.
Kan inte beskriva hur mycket jag hoppas på ett bra resultat imorn. Hmm, och vad är ett bra resultat då? Mitt mål som jag satt upp är ju kört redan, så nu gäller det ju att hålla 1 kg i veckan. Men det känns också kört iaf denna vecka, för i sånna fall ska vågen visa 85kg imorn och det har jag väldigt svårt att tro att den gör med tanke på att det var 87,8 igår :(
Men vi kan väl iaf hoppas på att det står 86 nånting. Snälla snälla säg att det blir nåt sånt.

Ja just ja. Jag hittade vårt måttband idag. Jag har ju sagt att jag inte ska mäta mig förs nästa träff med PT. Men eftersom det går så segt på vågen så tänkte jag att jag mäter ett ställe på kroppen och ser om det hänt nånting. Det fick bli över axlarna och jag hade faktiskt minskat 5 cm!! Om vi nu mätte på exakt samma ställe över axlarna, men hur som så kan man inte mäta så himla fel ändå så det kändes riktigt kul. Det behövde jag verkligen :)

Så håll tummarna för 86-nånting imorn nu.

Laku noc

onsdag 22 februari 2012

Ge mig en klapp på axeln och säg att jag gör ett bra jobb



Imorse gnällde jag av mig lite på facebook. Jag gnällde på mina onda händer, min Michelinsvullna kropp, förkylning och tråkiga resultat.
Fick kommentarer om att "inte ge upp" och "fortsätt kämpa", "din kropp vill vila", "det är farligt att träna när du är sjuk" osv.
När Damir såg att jag var lite låg bad han mig bara komma och krypa upp nära och säga vad som är fel...

Jag började och han svarade, precis samma saker som jag fått i kommentarerna. Men inget av det han sa fick det att kännas bättre. Och varför? Jo...
1. Jag har aldrig ens funderat på att ge upp.
2. Jag vet att förr eller senare kommer det att lossna.
3. Jag känner min kropp och vet hur mycket jag kan träna när jag är förkyld. Jag går inte för fullt och jag undviker allt för pulsökande träning.


Varför är jag då deppig? Jo...
1. Det går så långsamt. I den här takten når jag mitt mål i oktober och inte i juni.
2. Jag betalar en PT för lite snabbare resultat. Och jag hatar känslan av att det här kunde jag lika gärna gjort själv när det ändå går så jävla segt.
3. När man inte "belönar" sig med nåt ätbart och inte unnar sig nånting. Utan man tänker att min belöning kommer på vågen, så känns det skitjobbigt när man inte får nån "belöning"alls.
4. Jag ser inte fram emot nästan ett år på en hård diet.
5. Jag vill ha en ätardag utan att få ångest.

Typ därför är jag deppig. Men efter att jag och Damir snackat lite och jag stod i köket och funderade på varför det inte känns bättre med allt pepp, så kom jag faktiskt på vad det egentligen var jag behövde...

Lite beröm.
Lite beröm är vad jag behöver. En klapp på axeln, en dunk i ryggen, ett "fan vad du är duktig som kämpar på", ett bra gjort Nina... Ja ni hajar.

Som ett litet barn. Haha, kanske fjantigt, jag vet inte. Men det är faktiskt vad jag behövde idag. Lite jävla beröm så man växer lite, blir lite rakare i ryggen, får upp näsan lite mer i luften och bara kör på....

Jag kommer inte ge upp. Aldrig!! Jag ska, jag vill och jag kommer fan att nå mina mål. Så det så!

måndag 20 februari 2012

Somna själv



Det kan vara så sjukt jobbigt när lillfisen är gnällig. Hon är trött men vägrar sluta sina små ögon för att sova. Hittills så har hon alltid somnat i våran famn, men nu ska vi försöka att hon somnar i sin säng istället. Igår gick det kanon, idag går det inte lika bra.

Hon är så himla söt, men fy faen vad man kan bli less när hon bara är omöjlig. Ibland har jag absolut noll i tålamod och blir sur. Men får ju genast dåligt samvete för jag vet att hon inte vet bättre. For fuck sake, hon är inte ens fyra månader. Men när hennes ben går som trummpinnar när man ska ta på strumpor, eller när hon spretar med alla fingrar så inte tröjan går på över handen eller när hon vägrar ta flaskan och bara spottar ut all mjölk.
Känner att jag har fått lite sämre tålamod nu när jag har så ont i händerna. Skithänder!!!

Nu vill jag bara ge upp och gå och hämta henne så hon får somna hos mig istället. Men jag ger det lite till. Nån gång måste hon ju vänja sig. Eller? :(

Vägen tillbaka

Idag blev min powerwalk ingen direkt powerwalk eftersom det är så snorigt halt på gångbanorna. Det är ju sanslöst!! Spårig is med lite sandkorn på. Sanslöst!!
Trodde däcken på vagnen skulle gå sönder när jag gick. Och hela tiden får man försöka hitta nåt spår som är lite mindre isigt. Frustrerande när man är ute för att få igång förbränningen. Kändes ju helt meningslöst när jag kom hem igen. Visst blev jag svettig men inget flås alls hade jag byggt upp under den timmen jag var ute. Skiiiit!

Ikväll var det egentligen dags för kondition men eftersom jag är förkyld så körde jag på med mina styrkepass istället. Rygg stod på tur. Det gick kanon! Latsdragen går iofs sådär, den övningen ligger sist på mitt schema och då är jag så trött i händerna att det är där det brister så jag inte orkar öka istället för i ryggmusklerna. No fun, men så är det. Känner inte för att köra med dragremmar när det är så låga vikter, blir bara pinsamt.
Ska testa lägga latsdragen först nästa gång för att se hur det känns. Lite måste jag ju få variera, annars blir det ju skittråkigt. Inte igår men benpasset innan det så körde jag helt andra övningar än vad jag har på mitt schema. Måste bryta av lite för att inte lessna helt.

Känner mig svullen och fet. En oerhört tråkigt känsla och väldigt frustrerande eftersom jag kör en hårdare diet än någonsin tidigare. Blir lite ledsen faktiskt, men hoppas att det är en synvilla bara.
Jag ska köra på lika stenhårt och inte ge upp för en sekund fram tills min nästa träff med min PT. Där är det vägning, mätning och koll hur fettprocenten ligger. Har det inte hänt nåt då så får han fan ändra hela upplägget. Jag tänker inte betala för nåt som inte funkar för mig. Då har det gått 7 veckor och jag ska ha loosat minst 7 kg. Och ska jag vara ärlig så tror jag fan inte jag tappat 4 kg än :( :( Har inte vägt mig på 1,5 vecka, men som det känns så ligger jag kvar och pendlar mellan 86-89 :(
På fredag är den 5 veckor och ska alltså vara -5 kg på vågen om jag ska följa vår plan. ÅNGEST!!

På fredag är det två veckor tills jag ska träffa honom. Jag ångar på och hoppas på det bästa. Men som sagt, det är fruktansvärt tråkigt att inte få känna att det går åt rätt håll. Vanligtvis brukar man ju känna direkt att det blir bättre, på hållning och att man känner sig fittare. Nu känner jag mig bara bläig :(  

Ynk

Är så fruktansvärt less på mina händer. Har fått mer ont i vänstra handen igen, tror det beror på att jag använder ett mjukare skydd än tidigare. Försöker ha hårda skydd på så mycket det går, men jag blir helt jävla handikappad med två hårda. Igår när vi var på bio kunde jag inte ens ställa min läsk på golvet. De är som två stelopererade händer, pissjobbigt.

Och ont som fan gör det ju också :(
Om typ fyra veckor ska jag träffa ortoped. De kommer säkert vilja operera. De får göra vad dem vill bara det blir bra. Är riktigt jävla less!

Igår var vi på bio som sagt. Vi såg Safe House, med Denzel Washington och Ryan Reynolds. Fares Fares och Joel Kinneman var med i filmen.
En riktigt bra actionrulle, bästa jag sett på länge. Helt klart en biofilm.

Börjar bli sjuk också. Helvetes jävla skit. Kände lite i halsen igår kväll, en sån där äcklig smak. Får ni också det när det är en förkylning på g? Jag får det i stort sett varje gång. Imorse vaknade jag med halsont. Dricker äcklig Echinaguard och hoppas på det bästa. Jag kan fan inte bli sjuk igen. Det var ju bara några veckor sen jag var dålig.

Är sötsugen som ett as. Fattar inte varför det inte ger sig nångång?!!

Gnäll gnäll gnäll.....

Ska ta mig gnälliga fat ass och gå och lägga mig nu. Imorn vankas det powerwalk och gym så jag ska fan inte må sämre iaf.

Laku noc!

söndag 19 februari 2012

Bläig

Kolla stackars kissekatten på bilden. Så himla uppgiven.

Har verkligen känt mig låg i två dagar nu. Blääää! Låg och ledsen, känslig och gråtig av minsta lilla. Pressad av träningen, pressad av önskan att gå ner i vikt. Pressad av målet, 20 kg.
Tankar som att jag aldrig kommer klara detta har dykt upp i skallen titt som tätt. I morse sa jag till och med att det är fan inte meningen att jag ska gå ner i vikt. Som jag skrev tidigare känner jag mig pluffsig. Hur kul är det när jag kör stenhård diet och tränar två pass om dagen??
Idag på gymmet såg jag fan att magen var pluffsigare än den brukar.

Nu ikväll fick jag svaret på varför....

Fucking jävla mens!!!
PMS, pluffsighet och viktökning är ju standard när jag har mens. Genast känns det lite bättre. Hade ju räknat med att den skulle komma nästa helg, så därför har jag inte haft en tanke på att det kan vara den som är orsaken nu. Men ja, nu när jag fått den så känns det rätt självklart.

Så vägningen på fredag blir ju rätt bra ändå. Då ska pluffset ha lagt sig :)

fredag 10 februari 2012

vägen tillbaka - vecka 3


Veckan har gått kanon, har tränat ruggigt hårt och gått varenda dag. Och det har tamejtusan äntligen gett lite resultat!!

Fredag: Powerwalk och ben
Lördag: 60 min spinning
Söndag: Powerwalk och rygg
Måndag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Tisdag: Powerwalk och ben
Onsdag: 8 km promenad och 45 min spinning
Torsdag: Powerwalk och rygg


Delmål 1 14/2: 85 kg
Nuvarande vikt: 87,3 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 14,7 kg
Kvar till målet: 2,3 kg

Känns rätt kört att nå mitt satta mål. Men helt ärligt så har jag satt ett för högt mål enligt kostschemat.
Eftersom jag ska gå ner i vikt men behålla och öka på min muskelmassa så ska jag max gå ner ett kilo i veckan. Så att sätta högre mål än så är bara dumt eftersom jag inte ska gå ner mer än så. Iaf inte nu längre. Jag trodde ju det skulle hände lite mer nu i början, men icke sa nicke. Men ett kilo i veckan håller jag iaf och det känns jävligt skönt! Fortsätter jag så här så är jag i mål om 17 veckor. Hahaha, känns som evigheter!

Nu till gymmet för lite axlar, bröst och trickar.

onsdag 8 februari 2012

Full?

Eftersom jag inte äter några kolhydrater just nu så är energin lite av en bristvara. Så igår beställde jag koffeintabletter samt några preworkout-tabletter.
Snabb hantering av Svenskt Kosttillskott gjorde att vi kunde hämta ut vårt paket redan idag. Ingen tid att förlora tänkte jag, måste testa direkt.
Tog en koffeintablett vid 16, sen två PWO en timme innan träningen (typ 18.30) och sen en redbull (light såklart) på vägen till gymmet.
Svettades som en gris när jag satt på spinningcykeln. Kändes bra, vet inte om jag kände att jag orkade mer, utan mer att jag kände innan passet att jag orkar gå till gymmet.
Men när jag kom hem kände jag mig full. Skitjobbig känsla. Liksom omgiven av ett töcken, haha, på riktigt kände jag mig full.

Nu har det lagt sig lite som tur är. Vore ju otrevligt om jag ska ligga vaken halva natten. Tror nog det blev lite mycket på en gång, särskilt för mig som inte ens dricker kaffe.
Så imorn tänkte jag testa att ta PWO innan promenaden och koffein + redbull innan träningen. Hoppas det känns bättre än vad det gjorde ikväll.

Idag tänkte jag egentligen vila från träningen och bara ta en långpromenad med en kompis och hennes son. Ingen powerwalk utan mest bara komma ut och röra på mig. 8 kilometer blev det och dyngsvettig när jag kom hem. Kändes lite som en bonusträning. Sen kände jag mig så peppad på mer träning så jag frågade pappa om han kunde komma hit efter jobbet och ha skrutten medans jag körde spinning i 45 min.

Så min vilodag blev ju full med träning. Kanon! *klappar mig själv lite på axeln här i soffan*
Den här veckan vill jag köra extra hårt för på lördag tar jag ett break från dieten och drar till sthlm för show, middag, fest och dans på Golden Hits. Det har varit bestämt sen länge så redan innan jag började min diet så sa jag att denna lördag tänker jag skippa allt och bara ha kul.

Så därför kör vi extra hårt som sagt.
Kör bara kör!!

torsdag 2 februari 2012

Vägen tillbaka - vecka 2



Måndag: Powerwalk och pass 3
Tisdag: Powerwalk och 60 min kondition
Onsdag: Powerwalk och pass 1
Torsdag: Vila
Fredag: Powerwalk och pass 2
Lördag: 60 min spinning
Söndag: Powerwalk och Pass 3



Delmål 1 14/2: 85 kg
Nuvarande vikt: 87,8 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 14,2 kg
Kvar till målet: 2,8 kg


På fredag bryter jag alltså och börjar räkna från fredagar istället. Så på fredag räknar jag att jag gått på diet i 3 veckor fast det egentligen bara är 2,5 vecka.

Vågar man ens hoppas på att vägen visar 86 komma nånting på fredag? Inga kolhydrater denna vecka så vem vet, det kanske går :)

Ikväll blir den ett stenhårt benpass. Frågade syster yster om hon ville köra ett pass med mig och hon sa ja.. Lite förvånad men mycket glad.
Försöker ordna barnvakt åt skrutten, men går det inte så får hon haka på idag också till gymmet.

Kör bara kör!!!