fredag 30 mars 2012

vägen tillbaka - 9 veckor



Nuvarande vikt: 82,4 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 19,6 kg

Kvar till slutmål: 12,4 kg
Kvar till delmål 13/4: 1,4 kg
Min PT blev också väldigt glad över mina resultat. Så glad att han genast gav mig ett nytt mål tills vi ses om 2 veckor. 81kg vill han att jag väger då. Det blir tufft, 0,7kg per vecka. Och jag som ska festa till det lite imorn. Men det är ju bara försöka. Hejja mig!

Eftersom jag kände mig dålig i början av veckan så har jag tagit det lugnt med träningen denna vecka. Har vilat från gymmet i tre dagar, men powerwalksen har jag tagit iaf. Det är rätt sanslöst egentligen "tagit det lugnt", har ju egentligen inte vilat en enda dag om man räknar mina promenader. Men idag ska jag bege mig till gymmet och jag känner mig rätt peppad också. Det gjorde jag inte för nån timme sen, men nu är jag lite sugen faktiskt. Men veckans träning har sett ut så här:

Fredag: Powerwalk + intervaller och rygg
Lördag: Powerwalk
Söndag: Powerwalk och 5 km jogg
Måndag: Powerwalk och bröst, axlar, tc
Tisdag: Powerwalk
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Powerwak

Imorn är det fest som sagt. Blir powerwalk på morgonen sen så ska jag bara ägna mig åt att försöka göra mig fin inför kvällen. Haha, hur nu det ska gå till. Blekare än alla lakan i världen. Usch!

torsdag 29 mars 2012

Wwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooo

Idag visade vågen 82,4 kg. Jag är alltså under den lägsta vikt jag noterat sen jag var 18(isch). Jag kan inte beskriva hur glad jag är. Jag visste faktiskt inte att det här skulle bli en sån viktig milstolpe för mig men jag började storböla när jag insåg att jag väger under 82,5 kg. Blir rörd nu också när jag skriver. Det känns bara så jävla underbart. Jag är så himla glad! Och jag är så otroligt jävla stolt över mig själv. Jag är på väg nu, ÄNTLIGEN!!!!

Det lite lustiga i det hela är ju att även nu när jag nått ett mål så finns det bara en sak att göra... Fortsätta!
Men idag njuter jag. Idag går jag med huvudet högt. Idag känner jag mig liiiite bättre än alla andra.

Wwwiiiiiiiiiiiiiihoooooooooooooooooooo!!!

måndag 26 mars 2012

vägen tillbaka - 8 veckor

Nuvarande vikt: 84 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 18 kg

Kvar till slutmål: 14 kg
Kvar till delmål 13/4: 1,5 kg
Har stått helt still sen förra veckan. Men jag har mens och brukar ju gå upp nåt kilo då så jag tror nog att jag gått ner mellan 0,5 - 1kg ändå faktiskt. Men det får jag helt enkelt se när mensen ger sig. Spännande!

Träningen har sett ut så här:

Tisdag: Powerwalk och rygg
Onsdag: Powerwalk och spinning 60
Torsdag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Fredag: Powerwalk och cardio 40 min på bandet
Lördag: Ridning
Söndag: Powerwalk och ben
Måndag: Powerwalk 1 mil och rygg
Tisdag: spinning 60
Onsdag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Torsdag: Powerwak och ben

Träningen går skitbra. Känner mig förvånansvärt stark trots deff. Måste vara koffeinet :)
Det blev ingen joggingtur denna vecka ser jag nu. Det var ju mindre bra. Minst en joggingtur i veckan vill jag ta så att jag kan bättra på min löpning. Nästa år har jag som mål att springa Tjejmilen eller nåt sånt där millopp. Tror nog att jag skulle klara det redan i höst, men nu vill jag bara ha fokus på min viktnedgång så jag skjuter på joggingen lite.

Men nu är det ny vecka och nya möjligheter till att göra bra resultat.
Kör bara kör!!!


Skärpning

Känner mig som ett gluffsgluffs helt utan karaktär. Vi har godis och massa annat gott kvar från helgen och jag kan fan inte låta bli. Blir så otroligt sugen och så tar jag en bit choklad och sen får jag råångest efteråt. Så jävla sjukt att man inte kan stå emot suget. Blir så arg på mig själv. Jag ska klara av att stå emot.
Så nu är det skärpning när det gäller karaktären.

I helgen är jag bjuden på fest i sthlm och jag har tänkt släppa loss lite både när det gäller mat och alkohol. Men om jag inte kan sköta mina veckor så kommer jag straffa mig själv med att inte gå på fest. Jag måste uppnå resultat för att få unna mig.

Hade tänkt minska på maten denna vecka för att ha lite "till godo" inför helgen. Men efter lite godis idag så ligger jag ju back ju :( Crap!!
En härlig förkylning gör ju inte saken bättre heller. Blir ingen spinning eller jogg nu när jag mår så här. Men powerwalks och gymmet kör jag som vanligt.

Vågen på torsdag avgör om jag går på fest på lördag eller inte. Jag ska ligga på 83 på torsdag för att vara i fas. Så det är bara inse att fusk finns i inte i min värld just nu.
Det är ingen idé att vara besviken på mig själv mer nu, det är bara att ta nya tag igen. För det vore faktiskt jävligt kul att partaja lite på lördag.

5 månader



Idag fyller min skrutt 5 månader. Jag satt och pysslade lite med bilder och skrev lite i hennes "Min första bok" och inser att hon är ju ingen bebis längre. Så där pytteliten som hon var när hon kom.
Hon är det bästa som hänt mig. Hon är så snäll och hon får mig så glad. Ikväll ville jag bara sitta och hålla om henne. Ha henne i min famn och låta henne slumra lite. Kärlek som inte går att beskriva.

Varje gång jag väcker henne så möts jag av ett leende. Näe, det går inte att beskriva känslan.
Ni som har barn vet exakt vad jag pratar om och ni som inte har barn, ni kommer förstå när ni får barn. Och ni som inte vill ha barn, ni kommer tyvärr aldrig att få uppleva känslan.

5 månader och så otroligt älskad.

fredag 16 mars 2012

Vägen tillbaka

Håll i er nu....

Tamp tamp tamp taaaaaaaa!!
.
.
.
.
.
.
.
Nuvarande vikt: 83,9 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 18,1 kg

Kvar till slutmål: 13,9 kg
Kvar till delmål 13/4: 1,5 kg

Jag hoppade över 84 helt totalt (iaf för den här gången). Fy fan vad glad jag blev när jag ställde mig på vågen idag.
Känslan av svullenhet igår var alltså helt fel, det var ju helt tvärt om. Gick på toa mycket och det måste ju ha inneburit att jag släppte mycket vätska. Hoppas det fortsätter så ett tag nu, vätska i kroppen betyder kilon på vågen.

Men fan.... 83!!!!????

Jag är sjukt glad :)

Tror inte jag nämnt vad nästa delmål är. Till nästa träff med PT så ska jag vara under 82,5. Det är nämligen den lägsta vikt jag noterat sen jag gick upp i vikt för över 10 år sen. Jag vet inte om jag varit under det nångång efter det, men jag har iaf aldrig vägt mig då vågen visat mindre.
Ni som hängt med ett tag här i bloggen vet att jag gick ner 10 kg för lite mer än två år sen. Innan jag åkte till Thailand och innan jag träffade Ljubavi. Då var jag nere på 82,5 kg som minst och det ska jag alltså slå nu på 4 veckor.
Det ska jag fixa!!

Sen dieten startade har jag alltså gått ner över 7 kg. Hejja mig!!!

tisdag 13 mars 2012

vägen tillbaka - 7 veckor

Nuvarande vikt: 85,9 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 16,1 kg

Kvar till slutmål: 15,9 kg


Veckans träning
Tisdag: Powerwalk, spinning 55 och vader
Onsdag: Powerwalk och axlar, bröst, tc + powerwalk
Torsdag: Ben och Powerwalk/jogg
Fredag: Rygg med PT
Lördag: Powerwalk och axlar, bröst, tc
Söndag: 4,5 km jogg
Måndag: Powerwalk 1mil och ben

Vikten står still från förra veckan. Men jag tror att om jag ställer mig på vågen imorn så har jag minskat säkert 0,5 iaf. Hade nämligen inte (blunda nu om ni är känsliga) gått på toa på några dagar.
Men nu så, så just därför tror jag att det ändå hänt lite på vågen denna vecka. Men men, är det tisdag så är det. Men det är klart jag kommer ställa mig på vågen imorn med, haha, jag kollar nästan varje dag. Det är som en drog den där jävla vågen alltså, sanslöst. Men nu känner jag iaf att den inte stjälper mig utan den känns mer som en måttstock. Jag blir inte heldepp om den inte visar bra siffror, som idag typ. Jag har kört på bra och resultaten kommer att komma. Känns jävligt skönt att känna så och inte få panik så fort den jävlas. Men såklart hade jag ju blivit gladare om den visat 84,9 istället, men men. Inte denna gång.



lördag 10 mars 2012

Vägen tillbaka

Jag hade ju träff med min PT igår och det gick SKITBRA!!!!
Det var exakt 7 veckor sen jag var där så enligt honom skulle jag gått ner 3,5kg. Allt över det skulle vara en bonus. Jag hade gått ner 4,5. Tjohoooo!
Sen var det dags för mätningen, tyvärr knasade nåt program som räknar ut fettprocenten, så den får jag vänta lite på. Men jag hade loosat flera centimeter överallt. Förutom rumpan!! Haha, den hade ökat 1cm. Han sa att jag får se det som ett rumplyft. Tur är väl iaf att det blivit muskler istället för fett.

Jag har inte fått alla siffror än och ni vet ju hur bra mitt minne är. Men över höfterna har jag minskat 12 cm. Det är galet bra! Sjukt nöjd med mig själv. Midjan har minskat med 8 cm har jag för mig.
Jag får göra en riktig uppdatering med siffror när jag får dem. Ska även ta bilder och lägga upp.

Känner mig peppad att köra igen. Önskar dock jag kunde få ha en ätardag idag också, är så sjukt sugen på sött sött sött. Men får vänta tills nästa helg. Nu får jag iaf ha en ätardag varje helg. Tjohoo!

Som jag skrivit förut... Om jag nu bara gör om samma sak som jag gjort de senaste 7 veckorna så är jag snart i mål. Det känns helt underbart! Bara kämpa på, det ger ju resultat om man bara fortsätter. 

tisdag 6 mars 2012

vägen tillbaka - 6 veckor

Nuvarande vikt: 85,8 kg
Startvikt 26/10: 102 kg
Viktminskning: 16,2 kg

Kvar till slutmål: 15,8 kg


Veckans träning
Tisdag: Powerwalk och ben
Onsdag: Vila
Torsdag: Powerwalk och rygg, bc + 4,6 km jogg
Fredag: Powerwalk och spinning
Lördag: Powerwalk och axlar, bröst, tc + powerwalk
Söndag: Powerwalk och ben + powerwalk
Måndag: Powerwalk och rygg, bc + powerwalk


Sitter här i soffan och har så sjukt ont i mina händer. Men jag är ändå så jävla glad. Äntligen visar vågen 85 kg. ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!Har som jag skrev förra veckan kört extra hårt nu sista veckan innan mätningarna. 2 cardiopass om dagen och ett styrkepass, alltså 3 pass varje dag. Det går bra, har inte vacklat en enda dag. Idag är det tisdag så det är alltså bara 2 dagar kvar så det kommer jag klara utan problem.

Jag är stolt som fan över mig själv. Jag kämpar som aldrig förr. Jag har jävligt ont och det skulle säkert varit en ursäkt förut, men nu bara kör jag. Ingenting ska få stoppa mig den här gången.

En fjärdedel av resan är avklarad och det känns så himla skönt. Gör jag bara om samma sak 3 gånger till så är jag i mål.

Jag är så sjukt nyfiken på fettmätningen och måttbandet på fredag. Sjuuuuukt nyfiken!!


lördag 3 mars 2012

Nu köööööööör vi!

Jag har exakt 6 dagar på mig att göra allt jag kan för så bra resultat som möjligt på nästa mätning och vägning. Detta innebär att från och med igår så kör jag 2 cardiopass och ett styrkepass om dagen. Min "breakdag", då jag måste vila en dag från styrka så kör jag bara 2 cardiopass. Idag var en sån dag, jag var ute och gick imorse och sen körde jag ett spinningpass nu på kvällen. Nästa gång jag har en breakdag blir på tisdag. Igår körde jag powerwalk på morgonen, rygg och bickar på kvällen och sen sprang jag 4,6 km senare på kvällen. Tre pass alltså.

Jag är laddad som aldrig förr. Kör bara kör!!!!!!