söndag 30 september 2012

Nu återstår bara hemresan

Är otroligt nöjd med resan men oj vad trött jag är nu. Har shoppat mer på 3 dagar än vad jag gjort på ett helt år. Helt otroligt att jag lyckades hålla min budget på 1500 (+1200 från gemensamma kassan) svenska kronor. Har ju ätit och druckit för dem pengarna också. Så sjukt billigt här att det är galet!

Men nu vill jag bara hem till min lilla familj där hemma :)

fredag 28 september 2012

torsdag 27 september 2012

FY FAN vad jag är bra!!!!

 
Min morgonvikt i morse, tjohooohoooooooo! Fy fan vad nöjd jag är över mig själv. Känslan att nå uppsatta mål är enormt tillfredsställande. Det var på det berömda håret, men målet var att se en 7a först och det är banne mig en 7a först.
 
 
24% av vägen till mål är avklarad och det känns helt fantastiskt. Är inne i ett sånt skönt flow nu med träningen. Har kört med vikter tre pass i rad nu och handen känns bättre än på många många månader. Eller händerna ska jag väl säga för jag känner inget i nån av dem. Kan inte riktigt beskriva känslan av att ta i stänger och hantlar utan att få ont, underbart! Enda smärtan nu är valkarna i händerna som är alldeles färska och gör så jäkla ont innan dem hårdnar till lite. Men den smärtan har jag så gärna för den lär snart gå över :)
Ligger på ungefär samma vikter som i våras så jag har inte tappat så mycket styrka i sommar när jag inte kunnat köra med vikter och det känns ju också väldigt bra.
 
Idag körde vi rygg och Damir får stå för dagens kommentar idag med "du har ju faktiskt lite knölar där bak också".
 
Imorn bitti tidigt tidigt så blir jag upphämtad för vår tjejresa till Polen. I augusti så var jag så himla låg och ledsen över min kropp och vikt och kände inte alls för den här resan. Men bestämde mig för att ta tag i saken och satte då målet att vara nere under 80kg när vi åker. Och här är jag. Haha, så jävla nöjd tjej just nu. Känner mig tillfreds med min kropp igen och har inte bråttom till nåt nytt delmål, utan nu tänker jag helt enkelt bara hålla koll att jag håller planen mot slutmålet som jag skrev om här http://ninakanflina.blogspot.se/2012/09/kunde-inte-halla-mig-borta-fran-vagen.html
 
Nu tar jag helg och ska bara njuta. Jag tar med mig träningskläder men det är mest för att "sällskapsträna" lite lätt.
 
Godnatt mina vänner!

 

onsdag 26 september 2012

Skitvikt, bad, träningsvärk och styrkebesked

Vilken dag det varit idag. Började dagen med att ställa mig på vågen... 80,6kg. Fuckelifuck också! Imorn är det en vecka sen jag vägde 80,4kg och tänkte att det här blir enkelt att komma under 80-sträcket innan Polen. Men man ska tydligen inte ropa hej för tidigt inte. -0,7 till imorn tror jag inte kommer funka. Men gräver väl inte ner mig för det även om det är lite surt att missa ett mål man satt upp. Men jag försöker tänka som så att om jag gjort det jag ska. Sköter kosten och träningen så kan jag inte göra så mycket mer. Det är bara fortsätta så kommer det släppa tillslut. I våras var just 80kg en evighetsplattå. Var fast där och pendlade mellan 80 - 81 i flera veckor, sen tillslut gav det med sig och 79,78,77 svischade förbi.
Men vi får väl se imorn vad det blir :)

Sen gjorde jag mig och skrutt klara för badhuset med Sarah och Lukas. Det var flera år sen jag var där sist men det såg ut precis som förut. Tror vi som mest var 12 pers i äventyrsbadet så det var helt perfekt för oss. Emilija älskade att plaska så dit kommer jag gå fler gånger. Damir blev lite avis när jag skickade bilder på en badande skrutt, så nästa gång får vi med oss honom också :)



I badet kändes det helt ok i kroppen, efter gårdagens benpass så är liksom träningvärken väntad. Men ja, i vattnet gick det kanon, men när jag sen skulle upp ur vattnet kändes det inte lika bra. Det började spänna i rumpan, sen kröp det sig lite ner i framsida lår och nu är det ÖVERALLT från rumpan till knäna. Satte mig en stund på golvet för att leta fram en sak i en låda och där blev jag sittandes. Jag orkade verkligen inte ta smärtan att resa mig upp, så jag satt kvar i säkert en halvtimme iaf.
Sån här träningsvärk är jobbig men samtidigt tillfredsställande eftersom man uppenbarligen har gjort ett bra jobb på gymmet. Hoppas det går över snabbt bara, vill inte känna så här i Polski.

 
Självklart var vi en sväng till gymmet ikväll också. Min mamma ringde här om dagen och frågade inte OM vi skulle träna, utan NÄR vi skulle träna. Sånna grejer är sköna insikter för mig. Samma som när jag får kommentaren att många andra skulle använda sin mammaledighet som en ursäkt att inte hinna träna, medans jag använder den som en möjlighet att kunna träna mer än annars. Men alla är olika :)
Idag hade jag iaf bestämt mig för att skippa cardion helt, trots att jag inte gått nån promenad idag. Jag ville testa på mer vikter eftersom det gick så bra i förrigår när jag körde bröst. Så 5 minuter uppvärmnig fick räcka och sen var det axlar och triceps på schemat. Vi körde alla övningar tillsammans och det gick så sjukt bra. Kändes inte som jag tappat nåt alls i styrka, snarare tvärt om så kände jag mig skitstark idag. Vi körde till och med pressar och min hand kändes nada.
Damir stod för dagens kommentar när han sa "du är ju fan hård där under". Haha, det tar jag som en komplimang :)
 
Men jag har sett själv att det börjat hända grejer nu. Axlarna är lite mer "bulliga" och markerade. Även på låren börjar det träda fram lite markeringar. Tjohoo! Nu blir jag bara ännu mer taggad.
 
Kör bara kör!!!


Orkar inte ens sitta


Idag ville jag verkligen köra ett riktigt hårt benpass, har varit peppad hela dagen.

7 x 15 benböj
5 x 15 utfall 
4 x 12 hack squat
4 x 12 sittande bencurl - superset - 4 x 12 liggande bencurl
5 x 10 benspark - superset - 5 x 30 situps


Nu kan jag knappt sitta upp ens. Tack och godnatt!

tisdag 25 september 2012

Min underbara glada dotter

 
 

Det där med järnvägsövergångar



Läste om en hemsk tågolycka idag och fick så himla ont i hjärtat. En liten 3 åring blev ihjälkörd av ett tåg vid en obevakad övergång :(
Ni hittar artikeln här http://www.expressen.se/kvp/tragedin-pa-sparet-det-ar-fruktansvart/

Det kanske inte är en fobi i medicinska termer men jag tycker iaf att det är väldigt obehagligt att passera järnvägsövergångar. Jag vet inte varför men jag får lite ångest varje gång, även om det är en med bommar. Jag tittar flera gånger åt båda hållen innan jag passerar och gasar gärna lite extra så jag kommer över snabbare. Har kommit på mig själv att jag håller andan också. Näe, sjukt obehagligt alltså.
På en av mina promenadrundor så passerar jag en obevakad övergång. Det lyser en lampa och så finns det en skylt där det står att man endast ska passera när lampan är tänd. Jag läser skylten flera flera gånger för att vara helt säker på att jag fattat det rätt och inte gör tvärtom. Lite varning på tvångstankar men som sagt, jag tycker det är så sjukt obehagligt. Ser liksom bilder att det kommer ett tåg i jättehög hastighet.

Fattar inte riktigt vartifrån detta obehag kommer ifrån. Min pappa är gammal rallare och skulle väl skratta åt mig om han läste det här.
Det kanske har med min favoritfilm (när jag var liten) att göra. Stekta gröna tomater, i den fastnade en kille med foten i spåret och så kommer tåget och alla får panik.

Denna olyckan gjorde ju inte saken bättre att läsa om. Usch så hemskt alltså :(

måndag 24 september 2012

Those lovehandles

Varje morgon kommer Damir in och pussar mig godmorgon innan han drar till jobbet. Jättemysigt, men oftast är jag fortfarande sovandes eller iaf i halvdvala så det går inte att direkt prata med mig så tidigt. Men i morse så var han så glad över sin morgonvikt att han ville dela med sig av det. Han jobbar på så jävla hårt, jag är så stolt över honom.
När det sen, några timmar senare, var dags för mig att vakna och gå upp så hade jag fortfarande hans glädje över vikten i tankarna att jag tog fram vågen för att ställa mig jag också. Men ångrade mig precis innan jag ställde mig. Måndagar har ALDRIG varit en bra dag för mig att väga mig på, så det vore ju bara korkat att väga mig just en måndag.
Så jag ställde undan vågen igen och tar det imorn eller onsdag istället. Min relation till den där vågen är lite knepig. Även om jag vet att det kan pendla över ett kilo från dag till dag beroende på olika saker som vätska, toabesök, mens mm. Så kan jag ändå bli sjukt låg av dåliga siffror och tycker därför att det är bättre att låta bli då och vänta till en annan dag då det känns bättre.
En standardgrej jag gör när jag avgör om det är lämpligt att väga mig just den morgonen är att jag klämmer åt "knullhandtagen" eller ok... Kärlekshandtagen. Får jag ett bra grepp om dem är det INTE en bra vägardag men om det känns platt och stramt så är det fritt fram att ställa mig på vågen. Den som säger att man inte blir lite skadad av att dieta, den ljuger!

Litet grepp = vägning

Stort grepp = inte vägning


Men imorn måste jag ställa mig på vågen för att se hur det ligger till. Om jag kanske måste anpassa maten lite till de sista dagarna.

Imorn har jag även planerat in en promenad med min fina vän Fia. Promenaderna blir så himla mycket trevligare med sällskap. Och det känns som vi har massar att ta igen och uppdatera oss om, så promenaden får helt enkelt bli lång. Win win!

Jag och Damir har ben på schemat. Ben ben ben! Hatkärlekens pass nummer ett. Vi ska köra böjar i Smithen för första gången på länge, min hand känns tillräckligt bra för att göra ett försök iaf. I värsta fall får väl han hjälpa mig att vrida stången från hakarna, känns som det bara är där som mina händer spelar in. Jag ska även köra utfall med vikter, det var också väldigt länge sen.

Dagens pass gick jättebra! Började med 40min på crossen, kom 8km och brände strax under 600kcal på dem minutrarna, bra bra! Sen körde jag min vanliga bröstövning och sen testade jag även på lite andra övningar med lätta vikter för att se hur handen kändes. Och den kändes kanon, så om den fortsätter att kännas bra så kommer jag köra på med lite vikter nu. Äntligen!

Hur är det med er där ute? Har ni några uppsatta mål? Dela med er och sprid lite energi :)

En liten irriterande meddelanderuta

Om några av er kanske har letat sig lite bakåt i tiden i denna blogg så har det säkert kommit upp en liten meddelanderuta där det står att man ska ansluta till... bla bla bla
Användarnamn och lösenord krävs för servern jagochminax.blogg.se på Login Required.
Varning: Den här servern begär att du ska skicka ditt användarnamn och lösenord på ett sätt som inte är säkert (basic-autentisering utan säker anslutning).

Denna ruta kommer upp för att jag har kopierat bilder från bloggar som sen har låsts av olika anledningar. Det skulle bli ett hästjobb att leta upp vilka bilder det är och det orkar jag inte göra. Men klicka bara på Avbryt så kommer ni till mina inlägg men utan bilder. Som sagt är det lånade bilder så inget märkvärdigt ändå :)

Bakåt i tiden finner ni ännu mer träningsinlägg, bland annat en del inlägg om mina minus 16kg i våras. Det finns också en hel del inlägg om min graviditet. Har skrivit av mig lite om när min ex svärfar gick bort i cancer. Hur det kändes när exet skaffade ny tjej. Missfall. Och även lite om när jag och Damir träffades :)
Men klicka som sagt Avbryt om rutan kommer upp, så kommer ni till inläggen ändå.

Finns inte ord för kärleken jag känner för min familj :)

Höj volymen och lyssna på detta underbara skratt!
 

Massa massa bilder :)

Fick en hel drös med bilder i min inkorg ikväll. Det var från när vi hade vår tjejklubb senast. En av tjejerna är tillsammans med en som har en egen fotostudio. Så där fick vi i uppdrag att modella och även vara fotografer åt varandra. Det var lite stelt i början men sen så släppte man loss lite. Kan ju så här i efterhand önska att man hade fixat till sig lite mer, men va tusan... Kul var det iaf!








söndag 23 september 2012

Söndag

Tog en riktigt härlig sovmorgon idag. Eftersom det regnade så delade vi upp oss för promenad. Damir var först ut så jag kunde ligga kvar i sängen, somnade om som en gris på 2 röda. Emilija verkade också trött för hon sov ända till 10.00 idag. När Damir var tillbaka var det min tur och det blev lite bättre tempo när jag fick gå utan barnvagnen. En timme var jag ute, riktigt skönt att rensa skallen efter gårdagen.
 
Sen hem för att äta lite innan gymmet. Det går åt lite ägg nu såhär när vi båda vill komma i bra form. Massa ägg är nog bättre beskrivet och nåt som verkligen går mig på nerverna är att skala dessa ägg. Varför kan det inte finnas en äggskalare för? Det spelar verkligen ingen roll hur jag gör så fastnar vitan på skalet. 2 ägg till mig själv och 2 ägg till Damirs äggmacka, det blir 4 ägg VARJE dag som ska skalas och det går i stort sett lika illa varje gång. Äggskalningstips mottages gärna!
 
 
Idag kändes det som jag bara "discotränade", hade ingen direkt plan på vad jag skulle göra. Längtar så himla mycket tills jag kan köra på som vanligt igen. Köra "riktiga" pass.
Men det blev iaf 35 minuter på spinningcykeln, 6 set sittande vadpress, supersettat med stående vadpress. Sen körde jag ryggresningar, kanske fick ihop 5 set och så avslutade jag med den där övningen jag ska göra för att stärka upp min höft.
 
Eftermiddagen spenderade vi i Gillberga hos mamma och pappa. Vi kollade till katterna och så hade jag tänkt plocka svamp. Kan ju säga att jag kom på anledningen till att jag plockat svamp typ EN gång i hela mitt liv, jag är urusel på det. Jag hittade inte en enda liten ynka svamp, inte ätlig iaf. Som tur var har jag en pappa som är grym på att hitta svamp, så jag snodde åt mig två påsar från frysen :))

 
 
4 dagar kvar hemma innan jag far till Polen med tjejklubben. 4 dagar stenhård träning med fokus på min förbränning. 7..... nånting ska vågen visa. Jag hoppas att kroppen börjar släppa på vätskan redan imorn. Helg = mycket vätska i kroppen pga alla kolhydrater man stoppar i sig. Men när man drar ner på kolisarna igen så brukar vätskan släppa snabbt. Måndag och tisdag är det skyttetrafik till toaletten för att man är kissnödig precis hela tiden.
 
Jag gillar verkligen allt man lär sig om sin egen kropp när man försöker komma i form genom diet. I våras vägde jag mig i stort sett varje dag och såg rätt snart ett veckomönster.
Många säger att man ska strunta i vågen, men jag gillar att ha den som måttstock. Sen ska man inte stirra sig blind på den och tro att det är den enda sanningen. Näe, våg, måttband och fettmätning är den bästa kombon för att se vad som händer.
 
Vi mätte Damir här om dagen, då hade det gått dryga 3 veckor sen start. Vikten har inte ändrats speciellt mycket men det är flera centimeter mindre där han vill att det ska bli mindre och faktiskt några centimeter större där han vill bli större. Så jävla grymt jobbat av honom, snacka om att han peppar mig genom sina resultat :)
 
Och på tal om pepp... Om två veckor är det dags för SM i bodybuilding, där kan man verkligen hitta inspiration. Jag blir så sjukt taggad att köra ännu hårdare och fokuserat när man ser allt atleter där. Muskler överallt!! Och så har jag ju min kära Denise som ska tävla, ska skrika mig hes för att göra mitt bästa för att peppa henne. Hejja hejja!
 
 
Men nu ska jag ladda för dessa fyra dagar att nå mitt första delmål. 

Lördag/vilodag/ätardag

Usch vilken dag det varit idag. Den började helt ok, men sen har den liksom bara gått utför. Eller nu är den iofs rätt ok när det är en minut kvar på dygnet (i skrivande stund).
Inget blev som planerat och det tycker ju inte en planeringsmänniska som jag om. Saker och ting har blivit lite uppförstorade i onödan och det är väl i ärlighetens namn mest min förtjänst. Så himla typiskt mig att inte bara låta saker och ting vara. Damir blir galen på mig när det gäller den biten. Vet inte hur många gånger han säger till mig "skit i det bara". Men jag kan liksom inte när jag tycker att nån gjort fel eller behandlat mig fel. Nåt att jobba på kanske Nina?!!

Aja, vilodag och ätardag. Stoppade precis in den sista godisbiten i munnen och känner mig lite småmätt på godis. Då kanske man kan hålla sig ändå till nästa helg nu då. Har även druckit några glas vin idag och varit ute och ätit på Pitchers. Precis som en ätardag ska vara.

Imorn är det träning igen och hoppas på fint väder så vi äntligen kan ta en gemensam powerwalk när vi vaknar.
Längtar sjukt mycket tills jag kan börja träna normalt igen med lite vikter. Då ska det byggas, tjohooo!!

Men nu blir det bingen. Laku noc!

fredag 21 september 2012

Godis

Idag gick jag bet på godiset. Men inte mer än att jag helt enkelt får dra till gymmet istället för att ligga hemma i soffan, men känns lite illa ändå. Tur man gillar att träna iaf.
Blir lite besviken på mig själv när jag inte kan stå emot när jag blir så där sugen, men men. Det är bara försöka bli bättre på det där med karaktär helt enkelt.
Som tur var så var det JÄVLIGT gott iaf, en dubbelnougat och en liten påse med minikexchoklad. Mmmmmmmm!

Men.....
Kexchokladen innehåller 512kcal  och dubbelnougaten 295kcal. Så det blir minst 800kcal på crossen idag då. Minskade lite på lunchintaget också så det ska inte bli nåt överskott trots "syndandet".


Off we go!


Edit...


Dagens tips

Taco har blivit bananernas fredagsmys. Varenda jäkel verkar äta taco på fredagar, and so do we :))
Jag älskar taco, skulle kunna äta det flera dagar i veckan. Men vi håller oss till fredagar och lördag lunch (eftersom det alltid blir över).
Meeeeen...... Som ALLTID när nåt är gott, så där väldans gott alltså, så finns det nån hake med det hela. Och med taco så är det kryddan som är haken. Nämligen att den är en SOCKERBOMB.

Tacokrydda borde inte få kallas krydda efter som det är massa druvsocker och stärkelse i den. En påser är på 40g och man brukar ju få ta till två påsar om man ska göra till hela familjen. 2 påsar = 80g krydda. Är ni med mig?
På 100g tacokrydda så får du i dig 50g socker. 50gram??!!!!!!????? Det är lika mycket socker som en halvliter coca cola innehåller.

Nu vill ju inte jag komma här och komma som värsta fredagsmyssabotören. Men det kan ju vara bra att ha vetskap om detta iaf och inte gå och tro att taco är ju jättenyttigt, som jag gick och trodde innan nån informerade mig annat.

Vi kryddar aldrig med tacokrydda längre, eller inte den på påse iaf. Jag har kommit över ett recept på en kryddblandning som blir väldigt lik tacokryddan och det innehåller bara kryddor. Bra va :)

1/2 dl spiskummin
1/2 dl paprikapulver
1/2 dl oregano
1/2 dl chilipulver
1/2 dl salt
2 tsk svartpeppar
2 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökssalt eller vitlökspulver

Av den här blandningen tar vi 3 matskedar till 1kg nötfärs.

Smaklig spis!

And he does it again

Min pojkvän kommer nog aldrig att gå till historien som den mest romantiska direkt. Men ibland överraskar han mig och då blir jag så där lycklig och löjligt kär i honom. Eller det är jag ju hela tiden men jag blir lite extra kär i honom då. Han kommer nog strypa mig för att jag skriver om det här, men jag tar den risken. Vi tjejer gillar liksom när ens partner gör nåt extra för en. Och idag var en sån dag.

Han skrev på sms att han lagt till en låt i vår spotifylista och att "den var till mig" på samma sätt som han gjort en gång förut. Då var det Bruno Mars låt - Just the way you are. Den gången blev jag så glad att jag började gråta. Mycket finare gjort än om han kommit hem med blommor :)



Lyssna på texten och säg den tjej som inte skulle bli glad av att få den "tillägnad" sig.




Och idag var det alltså dags igen. Jag började inte gråta den här gången, men jag har lyssnat på låten säkert 10 gånger och jag får ett sånt där fånigt leende på läpparna. Det gjorde verkligen min dag idag.



Så ni pojkvänner som läser denna blogg, lägg det här på minnet för vi tjejer ÄLSKAR att få sånna här små trevliga kärleksförklaringar.

Om jag inte skriver nåt imorn så vet ni att det nog med all säkerhet beror på att Damir har strypt mig för att jag berättat detta :)))

torsdag 20 september 2012

Kunde inte hålla mig borta från vågen

 
Hehe, idag gick det inte att hålla sig längre. Så himla nyfiken vad vågen skulle visa och jag är inte långt bort från första målet nu. En 7a först är målet till nästa helg, eller innan nästa helg rättare sagt. Idag var jag ca 0,4 ifrån så det ska inte bli några problem att fixa. Hade tanken att jag kanske redan imorn får se den där 7an, men nu ikväll åt jag en kantarellmacka och några godisbitar. Det lilla kan bli skillnaden. Men det gör inget, har ju flera dagar på mig att klara det på.
 
Har en app som jag lägger in mina viktnoteringar i och så får man fram en sån här fin bild. Lite roligt att se procenten, det blir liksom lite mer synligt hur långt man kommit och hur långt man har kvar. 12,4kg kvar till slutmålet som satt deadline till 15 juni 2013.
Lite snabbt räknat så blir det mindre än 1,5kg i månaden och om man bryter ner det ännu mer till veckorvägningar så blir det ca 0,3kg i veckan. Det ser ju nästan löjligt enkelt ut men ja.... Det ska ju göras också, varje vecka i flera månader.
 
Vid jul bör jag alltså vara nere runt 75kg. Får nog sträva efter att vara nere på 72-73 kg för man har ju en liiiiiiten tendens att öka lite där i juldagarna. Alladinaskarna som ska tryckas då menar jag.
Men först och främst så är det under 80kg som gäller nästa vecka. Det gäller att fokusera på det närmaste målet, det blir lättare så.
 
Idag blev det en långpromenad till Damirs jobb och sen tillbaka hem igen. Det är rätt så exakt 5km dit, så en mils promenad är jag riktigt nöjd med. Sen blev det 9km på crossen på gymmet och sen lite axlar och mage på det. Kroppen känns lite trött så imorn ska jag nog vila. Jag skriver nog, för om det visar sig att kroppen känns pigg så tränar jag. Jäkla dumt att vila om kroppen vill röra på sig. Vila gör jag när jag känner att jag behöver det.
 
Skippade gröten imorse och åt några mackor istället. Energi heter bröder jag äter, det är grovt och sockerfritt. En makrillsburk på dem och så ett ägg till. Så jäkla gott att bryta av nån gång. Resten av dagen såg ut precis som igår, förutom kantarellmackan och godiset ikväll då förstås.
 

onsdag 19 september 2012

Överdos av koffein

Haha, så jävla illa att lyckas få i sig för mycket koffein. Jag dricker ju inte kaffe så är väl lite extra känslig kanske. Men kände mig så himla trött på eftermiddagen idag så jag tog en koffeintablett. Lyckades sen ha glömt bort den lilla tabletten när jag tog min PWO. Svettades som en gris, alltså värre än vanligt, på spinningcykeln och när jag kom hem mådde jag bara dåligt.
Eftersom jag inte dricker kaffe så vet jag inte om man får samma känsla av för mycket kaffe, men jag tycker det känns som när man är riktigt bakis. Man skakar nästan och mår bara dåligt. Man känner sig lite onykter liksom. Och samma tanke i skallen "jag ska aldrig mer göra så här mot mig själv".
Näe usch!

Nu har det som tur är gått över och jag mår mycket bättre igen. Körde som sagt spinning idag. "Vilade" benen lite genom att cykla. Fick för mig att ställa mig upp under en låt, men benen sa No No! Det fanns ingen kräm i mina ben, efter gårdagens benträning och morgonens promenad så ville dem inte vara med längre. Satt på cykeln och trampade i 30 min sen fick det vara nog. Körde väl en 8-10 set av min kära och enda bröstövning och sen åkte vi hem.
Idag var Tezzan barnvakt så vi kunde träna själva. Hur snäll hon än är på gymmet så är det rätt skönt att vara där utan henne och bara köra på utan att tänka på nåt annat.

Idag har jag skött kosten exemplariskt, haha, hör och häpna. Men drabbades av ett sånt fruktansvärt sötsug på eftermiddagen att jag stod i köket och försökte komma på vad som gick snabbast att röra ihop. Det är vid sånna tillfällen jag är glad att det är tomt på sötsaker i detta hem. Det finns inte ens chans på jorden att jag hade kunnat låta bli om vi haft nåt gott hemma.
Jag vann mot begäret och tog några salta nötter istället. Gjorde även mellanmålet lite sötare än vanligt men lite stevia. Blandade lite blåbär, keso och kesella, lite funlight jordgubb, kanel och så lite stevia, funkade kanon! Stolt över mig själv :)

Dagens intag:

1dl havregryn, rivet äpple, minimjölk, 2 ägg

130g kassler, sallad, 1/2 avokado

170g av mellanmålet jag just beskrev

Proteinshake efter träningen

130g kassler, sallad, 1/2 avokado

Idag hade Damir lämnat vågen framme och jag ville så gärna ställa mig. Fast jag vet att jag ALLTID väger minst 2kg mer när jag har mens än annars. Det är som en drog det där att väga sig, men jag stod emot. Jag vet ju att jag bara blir depp av siffran ändå. Nästa vecka, eller iaf i slutet av denna vecka så blir det vägning. Målet är som sagt en 7 först innan Polen, 1,5 vecka kvar med andra ord.
Spännande!

Skadestatus

Var så nervig inför naprapatbesöket att jag knappt kunde sova i natt. Låg och funderade på hur jag skulle göra om det visade sig att han inte kunde hjälpa mig. Egentligen vore det ju bara att sluta springa eftersom det bara är det jag får ont av. Men mitt mål är ju milen nästa juni och det vore ju grymt tråkigt att behöva ge upp innan jag ens börjat.
Men besöket gick bra, var avklarat på en kvart. Han konstaterade att det är en inflammation i ett muskelfäste. Så han tejpade mig och sa att jag skulle låta bli att springa på ett tag samt äta antiinflammatoriska tabletter, sen fick jag gå. Han sa att det kommer absolut inte vara några problem för mig att springa milen och oj vad glad jag blev!

Så nu vilar jag från löpningen i några veckor och kör på med annat istället. Just det, han så åt mig att träna upp höften också så jag inte får tillbaka detta. Så ser ni mig göra "tantgympa" så är det bara rehabträning. Haha!

Som ett litet barn fick jag välja vilken färg jag ville ha på tejpen :)

Högerhanden har bara ett fult ärr, men den känns kanon.

Vänsterhanden är på bättringsvägen. Om några veckor ska jag börja köra med vikter. Tjohooo!


tisdag 18 september 2012

Att kämpa mot viktmål

Det är verkligen inte "bara" att gå ner i vikt. Man får kämpa och man får kämpa lite till och så får man göra om det månad efter månad efter månad för att nå sina mål.
Man faller och så måste man resa sig upp innan kilona springer sig på igen. Man måste säga nej till massa saker som man tidigare sagt ja till. Man måste lära sig prioritera annorlunda. Man måste vinna mot sig själv gång på gång. Man måste ge sig ut fast man kanske inte alls orkar.Man måste äta annorlunda. Men viktigast av allt är att MAN MÅSTE HITTA SIN EGEN VÄG TILL MÅL.

Vet inte hur många gånger jag fått frågan om vad jag tycker och tänker om olika dieter. Jag brukar svara, kör på det som funkar för dig, alla dieter är ju bra om den tar dig i mål. Och nu menar jag ju självklart själva dieten. Hur du gör för att stanna där sen när dieten är slut är ju en helt annan sak. Det är ju liksom där jag failade lite med mina +6kg under sommaren. Hmm...!

Nåt som hjälper mig att hålla motivationen uppe är den omgivning jag väljer att ha runt mig. Jag väljer att suga åt mig och inspireras av människor omkring mig som gör det som jag vill lyckas med.
Här är några exempel...

Min farbror.
Flerfaldig svensk mästare i bodybuilding, senast år 2011.
 

Min PT (axon.blogg.se)




















Min vän Denise som ska upp på scen om bara några veckor.


 
 
Ako Rahim, svensk mästare i Athletic fitness (akorahim.myshowroom.se)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Power Gym, bästa gymmet ever! Fullt med härliga atleter som sprider energi och ger inspiration. Leenden, "hej", småsnack och pepp. Väldigt skönt med ett gym man bara att älskar att gå till eftersom man ska dit 6 dagar i veckan.

 
 
Mikael Hollsten, Mr Aldrig Vila, Mr Fuck Lagom (aldrigvila.se)
 
 
Min underbara vän Fia som har kämpat sig ner en MASSA kilon helt på egen hand.
Förut och nu :)

























Och så har vi underbara gums som kämpat på så hårt så länge och nu i höst ska ta sin diet till helt nya nivåer. 


















 
 
 120kg.me. En otroligt inspirerande blogg. Massa tips och massa inspiration.
 
Min älskling såklart.
Han älskar att träna och hålla sig i form. Han har mycket kunskap och han peppar mig när jag behöver det.
 
 
Och så till sist har jag mig själv. För så fort jag kollar på mina bilder så inser jag att Jag kan ju faktiskt klara av det här :) :)
 

 
Nu jävlar ska ingenting få hindra mig!  Varken onda händer eller höfter. Kör bara kör!!!
 
 
När ni väl läst så här långt så kan ni väl kosta på er en kommentar också. Är så nyfiken vilka ni är som kikar in här hos mig :)

Usch vad låg jag blev nu då



Det kändes så himla bra när jag sprang idag. Solen sken och flåset kändes det som jag hade under kontroll. Kände efter hela tiden så inte höften började men det gick bra så jag körde på. Hade lite tidsbrist eftersom Damir hade önskat sig ett benpass idag, så jag stannade vid 4km och en medelhastighet på 6,33km/h. Och då fick jag sakta in flera gånger för jag var osäker på vägen, så det känns som ett hyfsat tempo iaf.
Det höll sig ända tills jag klev ur bilen vid gymmet, när jag hunnit bli lite kall. Då kom smärtan i höger höft :( :( :(

Körde på med ett grymt benpass som gick skitbra, då har jag minsann inte ont i höften inte. Blev lite låg när jag kom hem istället. Är så less på att inte få köra på som jag vill. Först en graviditet sen ett missfall som min kropp vägrade återhämta sig ifrån på flera månader. Sen en till graviditet (som resulterade i världens bästa Skrutt). Sen operation höger hand och sen operation vänster hand och nu höften. Jag tränar ju hårt ändå, men jag får liksom anpassa min träning hela tiden. Nu till exempel, kan jag för andra gången i år inte köra nån övning alls där jag använder mina händer. Jag har en bröstövning jag kan köra, en axelövning och en ryggövning. Mage och ben kan jag förstås köra på som vanligt.

Så nu har jag bara gått och längtat till slutet av oktober då jag kan köra på för fullt med allt. Vikter, övningar, löpning, intervaller, ja allt. Och så går jag och får ont i höften istället. Buhuu :(

Skickade iväg ett sms till en naprapat nu ikväll och fick svar att han hade en tid redan imorn förmiddag. Åååh vad jag hoppas att det är nåt han kan hjälpa mig med. Annars vet jag inte vad jag gör.

Håll tummarna tack!


När ni väl läst så här långt så kan ni väl kosta på er en kommentar också. Är så nyfiken vilka ni är som kikar in här hos mig :)

En måndag med massa energi

Så jäkla skön känsla när det liksom stämmer bra i kroppen. Det var skitväder i morse så promenaden blev lite senare idag, men den blev av iaf. Solsken och snålblåst, helt omöjligt att veta vad jag ska ta på Emilija för kläder. Hatar när det blåser.

Testade min nya PWO, pre workout, innan min cardioträning idag. Fy tusan säger jag bara! Vilken jäkla skillnad. Det gick kanon, jag kände mig som en duracellkanin när jag stod på min cross. Haha, "it goes on and on and on......."
Mina tidigare PWO kommer inte ens i närheten av den här, riktigt kul med nåt nytt. Efter cardion så körde jag 6x12 ryggresningar och sen 8x12 sittande vadpressar. Idag var en sån där dag som det kändes att jag kunnat stanna på gymmet precis hela kvällen. Det gick kanon och träna och det var en skön stämning på gymmet. Sen att jag har min familj där är ju helt underbart.

Emilija är så himla snäll, jag vet att jag tjatar om det, men det är faktiskt så himla skönt att hon är så lätt att ha med. Flera på gymmet kommer fram och berömmer henne. Hon får så himla många leenden av grabbarna att jag tror nog hon kommer bli riktigt svårflirtad när hon blir stor. En man sa igår att när hon blir en stor idrottstjärna så kommer hon att berätta i intervjuer att hon är uppvuxen på ett gym.
Snart när hon kan gå och känner igen folket där lite mer, så kommer hon väl hitta sina favoriter att flirta lite extra med.

Imorn ska jag testa att springa lite igen. Jag hoppas hoppas hoppas att skorna funkar och att jag inte får ont i höften. Jag skippar promenaden för att ha fräscha ben och så får vi hoppas det är ok väder så jag kan köra i spåret. Tänkte börja med 2,5km och funkar det så kör jag på med ett varv till eller iaf 1,25km till. Regnar det så får jag köra på bandet på gymmet, men som sagt, jag hoppas på upphåll.


När ni väl läst så här långt så kan ni väl kosta på er en kommentar också. Är så nyfiken vilka ni är som kikar in här hos mig :)

måndag 17 september 2012

Dagens tips



När jag var på Lidl och handlade idag så hittade jag denna ost. Bara 11% fett och Camembert hade jag för mig att jag gillar. Kanon med lite variation. Och det var kanongod också, så det blir en perfekt "fettkälla" för mig. Mumsfilibaba!!

Lidl är för övrigt en riktigt bra diet-affär. Denna Camembert, creme cheese light som smakar typ som Philadelphia men är mycket nyttigare och billigare, kvarg/kesella som också är bra mycket bättre än till exempel Ica´s. Vi handlar alltid nötfärs på Lidl, 10% 500g för 26kr. Helt oslagbart!
Grönsakerna på Lidl är riktigt fina och är också dem en hel del billigare än typ Ica och Coop.

Och det bästa av allt är att vi har Lidl precis här bredvid.

Helgens träning





Har inte skrivit nåt om min träning sen i torsdags så nu är det dags igen. I torsdags var ju då jag sprang intervaller och fick ont i höften igen. Eftersom jag för en gångs skull var lite smart *hrkl* och la av att springa när jag fick ont, så släppte det väldigt fort. Så redan i fredags kändes det ok igen. Det blev ingen promenad då, dels för att det spöregnade och vi inte har nåt bra regnskydd till nya vagnen och dels för att jag ville få Skrutt att somna lite tidigare så jag och Damir kunde köra ben ihop när han slutade efter lunch. Och så blev det, ben med min älskling. Kändes mig som en uppsvälld michelingubbe där bland alla speglar, men träningen gick iaf kanon. Haha!

Lördag är våran vilodag när Damir jobbar. Så vi kan ha en dag utan träning och allt vad det innebär. Med det menar jag alla måltider som skall ätas i bra tid till träningen och efter träningen. Proteinshakes och aminosyror osv. Nej, lördagar är VÅRAN dag.
Det var underbar väder i lördags så båda ville ut på promenad på morgonen, eller förmiddagen rättare sagt. Sen var vi på släktkalas och där fick jag mina nya skor. Så när Damir frågade om vi inte skulle åka och köra lite intervaller i Vilstabacken så var jag snabb att svara ja så jag fick testa mina skor. 10 vändor upp i backen blev det. Det kändes att det var dagen efter ett benpass men det gick faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig.

Idag söndag så tog vi en gemensam promenad imorse och sen bar det av till gymmet tillsammans. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi har VÄRLDENS snällaste dotter. Hon är grym när vi är på gymmet, gnäller ingenting utan sitter där glad och leker med sina saker. Bästa bästa!

Eftersom jag kört hårt med mina ben i 3 dagar i sträck nu med intervaller, benpass och backintervaller så kände jag att det fick bli cykeln idag. Även om det också är ben så blir det lite avlastning eftersom man sitter på en sadel och inte behöver ha sin tyngd på benen. Ja ni fattar...
Sen blev det 8 eller 9 set bröst och axlar. Kör massa set nu när jag inte får ta i med handen och bara kan köra nån enstaka övning. Avslutade med mage, 8 set i situpsmaskinen och 3 set på varje sida i ryggresningsställningen. Den är verkligen kanon för sneda magmusklerna, istället för att ha magen mot stödet så vrider jag bara mig så jag har höften emot istället. 12 reps i varje set och sen brinner det i min mage.

Det var helgens träning och nu känner jag att jag kommit in i det igen och är peppad på mer träning. I veckan kändes det bara segt, men jag tror det hade lite med mensen att göra. Man kan ju bli så otroligt låg när det är dags för mens. Usch och fy!

Imorn är det en ny vecka och jag känner för att köra riktigt jäkla hårt. Nån som är med mig! :)

söndag 16 september 2012

2011-10-26 Moje srce







 
 Ingen är så glad när det är morgon som mitt hjärta